Tekst objavljen: 24.07.2014 10:30        


Najnoviji rezultati MasterIndex Srbija istraživanja koje kompanija MasterCard već tradicionalno sprovodi u našoj zemlji među aktivnim korisnicima kartica pokazalo je da većina građana Srbije koji putuju u inostranstvo, što je 73,3% ispitanih stanovnika, to čini jednom godišnje (26%).

Polovina Srba letuje van zemlje, kartica se ne odriču

Ove godine, 69% ispitanika će putovati u inostranstvo – većina ispitanika (49%) će u inostranstvo putovati na odmor, 16% će posetiti rođake, 12% će putovati zbog posla, a biće i onih koji će posećivati prijatelje ili putovati radi obrazovanja. Ispitivanje je takođe pokazalo da više od 60% ispitanika smatra da je plaćanje platnim karticama u inostranstvu bezbedno.

Artur Turemka, generalni menadžer kompanije MasterCard za balkanski region, kaže: „Korišćenje platnih kartica u inostranstvu sa sobom donosi brojne pogodnosti, prvenstveno u pogledu jednostavnosti korišćenja i činjenice da su korisnicima njihova sredstva uvek na raspolaganju, u valuti koja im zatreba. Platna kartica je mnogo više od elegantnog sredstva plaćanja, jer nudi brojne pogodnosti. Uvek savetujemo korisnicima da se unapred raspitaju kod svoje banke o specijalnim pogodnostima koje mogu da ostvare putem kartica i time učine svoj boravak van zemlje sigurnim, bezbrižnim i zaista uživaju.“



Istraživanje MasterIndex je takođe pokazalo da su korisnici kartica zainteresovani za specijalne popuste na pojedinim lokacijama koje bi ostvarivali plaćanjem karticama, a pored lanaca supermarketa i prodavnica odeće, oni su izdvojili i turističke agencije (37%) i lance hotela i restorana (19%).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
MasterCard kartice kartica kreditne kartice kreditna kartica plaćanje karticama plaćanje karticom putovanja putovanje sigurno putovanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana