Tekst objavljen: 21.01.2020 12:40        


Prema najnovijem Blumbergovom Indeksu inovacija za 2020. godinu, Nemačka je najinovativnija zemlja u svetu, javlja Anadolu Agency (AA)

NAJINOVATIVNIJA zemlja na svetu je...

Posle Nemačke slede Južna Koreja, Singapur, Švajcarska i Švedska, a među prvih deset se nalaze još i Izrael, Finska, Danska, Sjedinjene Američke Države i Francuska.

Nemačka je ove godine zauzela prvo mesto među najinovativnijim zemljama u svetu nakon što je Južna Koreja šest godina suvereno držala čelnu poziciju, a SAD su pale na deveto mesto. Od zemalja regiona na Blumbergovoj listi se nalazi Slovenija koja zauzima 21. i Hrvatska na 43. mestu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

"Inovacije su ključni pokretač rasta i prosperiteta. Kina je ostvarila napredak na lestvici, a SAD su nazadovale, što jasno govori da bez ulaganja u obrazovanje i istraživanje trgovinske tarife neće održati američku ekonomsku prednost", navodi se u izveštaju Blumberga.

U godišnjem Blumbergovom Indeksu inovacija ocenjuju se kriterijumi kao što su troškovi istraživanja i razvoja, proizvodne sposobnosti kompanija i koncentracija visokotehnoloških kompanija.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
najinovativnija zemlja najinovativnija zemlja na svetu inovacije države

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana