Tekst objavljen: 27.04.2020 15:45        


Okolnosti jesu vanredne, a takve su i (neke) cene

Koliko se promenila cena izdavanja a koliko cena kvadrata u Beogradu?

Sudeći po analizi cena koju su napravili stručnjaci sa sajta Moja nekretnina od početka uvođenja vanrednog stanja u Srbiji, nije bilo većih promena kada je reč o ceni kvadrata u Beogradu.

Oscilacija svakao ima, ali utisak je da nema nekih većih promena. Stanovi su i dalje tražena roba i verovatno će tako ostati i kada se život bude vratio u koliko - toliko normalne tokove. 

Iz analize koju možete videti ovde lako se može zaključiti da je osim jednog malo većeg pada cene kvadrata, koji se dogodio 7. marta, dakle nešto više od nedelju dana pre uvođenja vanrednog stanja situacija manje-više ista. Reč je o danu u kome je već bilo poznato da je korona stigla i u Srbiju, pa je verovatno i to uticalo na ovaj pad. Međutim, situacija se već za nedelju dana vratila "u normalu", da bi 20. marta čak dostigla i rekord u dosadašnjem delu godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ipak, drugačija slika se može videti kada je u pitanju analiza cena izdavanja u našem glavnom gradu. Na sam dan uvođenja vanrednog stanja u Srbiji (15. mart) jedan stan veličine između 40 i 55 kvadratnih metara u proseku se iznajmljivao za skoro 150 evra (tačnije - 149.82), da bi već 10. aprila dostigla najnižu cenu - okruglo 100 evra. Cena su u međuvremenu malo oporavila i juče je iznosila 124 evra, ali kompletan oporavak u ovoj oblasti verovatno će biti moguć tek kada se život potpuno vrati u normalu.

Na linkovima koje smo koristi u ovom tekstu mogu da se vide dnevne promene cena, kako kvadratara, tako i stanova za iznajmljivanje. Mi ćemo pratiti kako će situacija da se razvija u ovoj godini, a isti linkovi, na kojima će biti zabeležene svakodnevne promene bi mogli da budu od koristi i svima koji ove godine planiraju da kupe ili iznajme stan u srpskoj prestonici.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nekretnine cena nekretnina kupovina stana iznajmljivanje stana analiza vanredno stanje korona virus moja nekretnina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana