EUR 118,05 USD 101,21 CHF 101,31

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 23.07.18. :: 118.0550 rsd

Tekst objavljen: 12.08.2017 14:26        


Usled promene tarifnika i podizanja naknada za održavanje tekućeg računa, pojedini sugrađani su u potraži za povoljnijom bankom odlučili da zatvore račune u postojećoj banci, ali šta uraditi ukoliko na taj račun ležu sredstva po osnovu dividende?

Kako promeniti račun na koji leže dividenda Aerodroma?

Prilikom podele besplatnih akcija, građanima je u te svrhe Banka Poštanska štedionica otvarala namenske račune. Oni koji nisu želeli da sredsta ležu na račun Pošte, su tom prilikom dali podatke računa na koji će se uplaćivati dividenda, ali usled promene banke, potrebno je ova sredstva preusmeriti na novi račun.

„Sredstva mi ležu na stari račun, ali banka mi odmah pokupi sve pošto mi naplate održavanje računa”, kaže naš sugrađanin, U.D. i dodaje da u banci nisu znali da mu daju odgovor na pitanje, kako može da promeni račun na koji ležu sredstva po osnovu dividende.

Ukoliko se radi o besplatnim akcija, potrebno je otići u Poštansku štedionicu i na liču mesta dostaviti podatke o novom računu, a ukoliko su u pitanju akcije nekih drugih kompanija potrebno je obavestiti brokera o promeni računa i dostaviti mu podatke istog”, kaže za finansijski portal Kamaticu, Nenad Gujaničić iz WISE Brokera.

Procedura promene računa je krajnje jednostavna. U Poštanskoj štedionici će Vam ponuditi račun koji po automatizmu imate, a koji ne podleže nikakvim toškovima, pošto se radi o namenskom računu, ali ukoliko Vam to ne odgovara, potrebno je priložiti podatke računa na koji želite da Vam ležu sredstva od budućih dividendi i samim tim je završena procedura promene računa.

Kamatica savetuje da prilikom prelaska u drugu banku, sa starom bankom raskinete ugovor i zatvorite sve račune, kartice i druge proizvode koje ste koristili.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
promena računa dividenda banka poštanska štedionica banke kamatica istraživanja Wise broker kamatica