Tekst objavljen: 12.08.2017 14:26        


Usled promene tarifnika i podizanja naknada za održavanje tekućeg računa, pojedini sugrađani su u potraži za povoljnijom bankom odlučili da zatvore račune u postojećoj banci, ali šta uraditi ukoliko na taj račun ležu sredstva po osnovu dividende?

Kako promeniti račun na koji leže dividenda Aerodroma?

Prilikom podele besplatnih akcija, građanima je u te svrhe Banka Poštanska štedionica otvarala namenske račune. Oni koji nisu želeli da sredsta ležu na račun Pošte, su tom prilikom dali podatke računa na koji će se uplaćivati dividenda, ali usled promene banke, potrebno je ova sredstva preusmeriti na novi račun.

„Sredstva mi ležu na stari račun, ali banka mi odmah pokupi sve pošto mi naplate održavanje računa”, kaže naš sugrađanin, U.D. i dodaje da u banci nisu znali da mu daju odgovor na pitanje, kako može da promeni račun na koji ležu sredstva po osnovu dividende.

Ukoliko se radi o besplatnim akcija, potrebno je otići u Poštansku štedionicu i na liču mesta dostaviti podatke o novom računu, a ukoliko su u pitanju akcije nekih drugih kompanija potrebno je obavestiti brokera o promeni računa i dostaviti mu podatke istog”, kaže za finansijski portal Kamaticu, Nenad Gujaničić iz WISE Brokera.

Procedura promene računa je krajnje jednostavna. U Poštanskoj štedionici će Vam ponuditi račun koji po automatizmu imate, a koji ne podleže nikakvim toškovima, pošto se radi o namenskom računu, ali ukoliko Vam to ne odgovara, potrebno je priložiti podatke računa na koji želite da Vam ležu sredstva od budućih dividendi i samim tim je završena procedura promene računa.

Kamatica savetuje da prilikom prelaska u drugu banku, sa starom bankom raskinete ugovor i zatvorite sve račune, kartice i druge proizvode koje ste koristili.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

12 komentara

  1. User image
    Maja 21.02.2019 16:43

    Poštovani,

    Imam račun u Meridijan banci preko koga više ne pprimam platu, prestao mi je radni odnos a na njumu mi je novac od besplatnih akcija i dividende koje mi uplaćuju. Želela bih da otvorim u Poštanskoj štedionici namenski račun za to pa me zanima kome prvo da se javim da ću promeniti račun?

  2. User image
    Saša 13.04.2019 23:47

    Gde i kako se može proveriti na koji račun ležu uplate od besplatnih akcija?
    Naime imam račun u BANCA INTESI koji ne koristim već duži niz godina a mislim da mi na njega leže uplata od nekih akcija, kako su to mali iznosi nikada nisam ništa podigao i sve iako je leglo otišlo je na proviziju. Šta se dešava ako ugasim račun i gde mogu da promenim račun (da to bude Poštanska ili neka druga banka)?
    Hvala unapred na odgovoru.

  3. User image
    Kamatica tim 15.04.2019 8:53

    Poštovani Saša,

    u Vašoj banci možete tražiti da vam izdaju Izvod (promet) po računu za period koji želite. Na tom izvodu ćete videti da li su vam na taj račun uplaćene pare od akcija ili ne.

    U kojoj banci ćete otvarati račun – zavisi potpuno od vas (predlažemo da obratite pažnju na blizinu filijale, da li vam odgovara radno vreme poslovnice, kakav tip računa bi vam najviše odgovarao). Takođe, predlažemo da obiđete poslovnice nekoliko banaka i raspitate se kakvi su uslovi za otvaranje računa koji je vama potreban.

    Nadamo se da Vam je naš odgovor bio od pomoći.

    Srdačan pozdrav,

    Kamatica tim

  4. User image
    Jelena 16.04.2019 19:09

    Postovani,
    Prilikom podele besplatnih akcija dala sam racun u Banca Intesi. Pre 4 godine sam zatvorila ovaj racun, a danas mi je stigla poruka da sam na njega primila uplatu od dividendi. Na koji nacin mogu da promenim racun na koji cu ubuduce primati novac i da li mogu da podignem ova sredstva sa ovoog zatvorenog racuna?
    Pozdrav,
    Jelena

  5. User image
    Kamatica tim 17.04.2019 9:30

    Poštovana Jelena,

    Možete podići sredstva i sa računa u Banca Intesi. Posetite njihovu najbližu poslovnicu i tamo bi trebalo bez problema da podignete pare.

    Što se tiče promene računa, predlažemo da posetite Banku Poštansku štedionicu, pošto su oni nadležni za besplatne akcije. Verujemo da će oni moći da Vam pomognu oko promene računa.

    Srdačan pozdrav,

    Kamatica tim

  6. User image
    Jovan 17.04.2019 22:08

    Supruga i ja smo zatvorili račune u Banci Intesa na koje su nam uplaćivana sredstva od besplatnih akcija. Danas su nam u toj banci rekli da je novac od besplatnih akcija vraćen, jer su računi zatvoreni. Molim Vas za pomoć oko daljih koraka kako bi mogli da podignemo novac. Unapred Vam se zahvaljujem na pomoći.

  7. User image
    Aleksandra 19.04.2019 21:24

    Ista situacija kao kod Jovana. Tekuci u Intesi zatvoren. Kako podici dividendu?
    Hvala unapred!

  8. User image
    Lidija 22.04.2019 15:10

    Htela bih da podginem novac od dividende, ali se setih da od kako sam se udala pre par meseci imam promenjenu licnu kartu sa novim prezimenom. Da li bih mogla da podignem novac sa novom ličnom kartom, ili moram negde da odem, i gde, da se prvo izvrsi promena prezimena?

  9. User image
    Kamatica tim 23.04.2019 8:28

    Poštovana Lidija,

    Savetujemo Vam da kontaktirate Banku Poštansku štedionicu. Kada je reč o akcijama, oni su prava adresa za sva kompleksnija pitanja koja imaju građani. Verujemo da će moći da Vas posavetuju.

    Srdačan pozdrav,

    Kamatica tim

  10. User image
    Nenad 08.05.2019 16:33

    Poštovani,
    Interesuje me kako može da se prebace akcije sa roditelja na decu u pitanju su besplatne akcije

  11. User image
    miljana 13.09.2019 10:22

    Molim vas za informaciju, imam akcije koje su upisane u DUNAV STOCKBROKER BEOGRAD, vise ne zivim u beogradu, kako mogu da ih prebacim u drugu kucu u svom gradu i imam li nekih troskova.
    hvala

  12. User image
    Marija 09.06.2020 16:49

    Postovani, imala sam zajednicki racun sa suprugom kod Banka Intesa, na taj racun su trebale da mi se uplate dividende. Racun je po smrti supruga zatvoren. Imam akcije i podigla bih dividende ali neznam gde i kako. Bila sam u Banka Intesa i kazali su mi da nista nemogu uraditi jer je racun zatvoren i nema gde da se uplate dividende. Kome da se obratim, do sada nisam dobijala novac jer racun je ugasen 2011, hvala

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
promena računa dividenda banka poštanska štedionica banke kamatica istraživanja Wise broker kamatica

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana