Tekst objavljen: 08.07.2019 14:00        


Sezona godišnjih odmora uveliko traje

Kako plaćamo letovanje?

Dobar deo naših sugrađana je već bio ili je u ovom trenutku u Grčkoj (ili, možda, na nekoj drugoj obali). Nas, kao i uvek, interesuje finansijska strana cele priče, pa smo se malo pozabavili time na koje načine građani Srbije plaćaju letnji odmor na nekoj bližoj ili malo daljoj morskoj obali.

Prema anketi koju smo sproveli na našem sajtu, nešto više od 50% ljudi, da budemo potpuno precizni – 51,77 odsto je odgovorilo da letovanje plaća u gotovini. Dakle, odgovor „keš“ je, možda pomalo i iznenađujuće, bio pobednik u našoj anketi.

„Letovanje na mesečne rate“ je fraza koju često čujemo u reklamama, a brčkanje u plićaku i prženje na suncu na ovaj način plaća 10,5% ljudi.

Sve ostale varijante plaćanja daleko manje zastupljenje: tako 2,16% građana uzima kredit za odlazak na letovanje, 3,8% sve plaća kreditnom karticom, dok samo 1,6 odsto plaća more čekovima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Pored svih ovih procenata, pažljivijii čitaoci će sigurno primetiti da nešto fali. To „nešto“ je 30 procenata odgovora onih koji su učestvovali u našoj anketi. Naime, taj procenat (preciznije, 30,04%) – uopšte ne plaća letovanje. Razlog je jednostavan: ne upražnjavaju ovu vrstu odmora, tačnije ne idu na more tokom ovih vrelih meseci.

Obzirom da smo poznati kao država čiji građani vole da odmore i makar nakratko prekrate letnje vrućine odlaskom na more – postavlja se pitanje: zašto ovoliki procenat ljudi ne ide na letovanje? Neki od njih sigurno ne vole takav vid odmora, ali pretpostavljamo da bi velika većina od ovih 30% volela da skokne makar na kratko do mora, ali im to ne dozvoljava finansijska situacija.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
plaćanje letovanja letovanje more kućni budžet istraživanja kamatica

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana