EUR 117,50 USD 106,68 CHF 111,05

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 01.04.20. :: 117.5020 rsd

Tekst objavljen: 19.05.2019 9:00        


Cene kriptovaluta ponovo lete u nebo, a pravo ludilo izazvale su spekulacije da bi jedan od najvećih online trgovaca eBay mogao uvesti trgovanje digitalnim kovanicama.

Hoće li bitkoinom moći da se kupuje na eBay-u?

Cene bitcoina premašile su 8.000 dolara, a samo u jednoj nedelji ova je valuta dobila na vrednosti preko dve hiljade dolara.

Posetioci Consensus-a, todednevne konferencije posvećene kripovalutama, u organizaciji Coindesk-a, jednog od najvećih medija u svetu koji se bavi digialnim novcem i blockchainom, imali su priliku da vide reklamne panoe jednog od sponzora, internet veletrgovca Ebay-a, koji “namiguje” da će se baciti na područje virutalnih valuta.

Prihvatanje kriptovalutaa od trgovaca kao što je Ebay bio bi veliki korak napred u identifikaciji kriptovluta kao pune alternative evru i dolaru. Još nema zvaničnih saopštenja trgovca o ovome, ali po mišljenju mnogih, samo je pitanje vremena kada će se to desiti.

Visok rast kriptovaluta iznenadio je i najveće poznavaoce, jer je situacija na tržištu gotovo ružičasta.

Prošle nedelje, hakerski napad smanjio je promet na najvećoj svetskoj kriptomenjačnici Binance. Kina priprema mere koje mogu u velikoj meri paralizovati tržište kriptoaluta u zemlji, a najbogatiji investitor na svetu, Warren Buffett, ponovo je udario po bitcoinu. To su vijesti koje bi, bar u svetlu prethodnog iskustva, mogle uzrokovati pad cena.

Uprkos tome, bitkoin i društvo ponovo su žiži, a njihova cena je ponovo u usponu, iako je daleko od nekadašnjih rekorda.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
bitkoin virtualna valuta eBay kriptovalute

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana