Tekst objavljen: 31.01.2014 9:00        


Trećina posetilaca Kamatice nema nameru da kupuje automobil, pokazuju rezultati nedavne ankete među posetiocima finansijskog portala Kamatica. Potencijalni kupci su uglavnom podeljeni između kupovine u keši ili na kredit. Lizing razmatra tek svaki dvadeseti.

Evo kako Srbi kupuju automobil: Keš, kredit, zamena...

Od onih koji, pak, imaju nameru da "počaste" sebe prevoznim sredstvom većina namerava da to učini kupujući na kredit - tačnije njih četrdeset procenata. Polovina od tog broja anketiranih namerava da automobil kupi auto kreditom, a druga polovina gotovinskim kreditom.

Pogledajte kompletnu ponudu auto kredita


Slede kupci koji plaćaju u kešu. Tako čak 38 odsto onih koji kažu da planiraju kupovinu automobila to nameravaju da urade gotovinom.

Prodaja novih automobila u Srbiji je krenula veoma loše u ovoj godini, kaže i predsednik Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova Miloš Petrović i objašnjava da je prodaja automobila na početku ove godine za oko 50 odsto slabija nego u istom periodu prošle godine.

Da su vremena teška i da građani moraju da se snalaze govori i podatak da gotovo dvadeset procenata anketiranih želi da svoj sadašnji automobil zameni za drugi. Tek svaki petnaesti u toj grupi nije spreman da doplati razliku za kupovinu skupljeg automobila.

Evo kako izgleda prosečni korisnik auto kredita

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Na koliko je niskim granama ovaj segment lizing industrije u našoj zemlji potvrđuje i to što manje od pet procenata anketiranih posetilaca portala Kamatica uopšte razmatra lizing kao našin da dođu do novog prevoznog sredstva.

Auto krediti ili finansijski lizing - kako odabrati?

Tokom 2013. je prodato dvadesetak hiljada novih vozila i to treću godinu zaredom. Na prvom mestu po prodaji novih automobila u Srbiji je Škoda sa oko 3.900 automobila, zatim slede Hjundai, Ford, Reno i ostali brendovi. Fijat je ukupno prodao oko 4.000 vozila sve zajedno sa proizvodnjom u Srbiji.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kupovina automobila prodaja automobila automobili automobil novi automobili polovni automobili polovnjaci polovnjak Srbija krediti auto kredit auto krediti kamatica

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana