Tekst objavljen: 10.07.2013 18:29        


Bečejski Sojaprotein u dosadašnjem otkupu akcija od nesaglasnih akcionara stekao je 526.837 komada sopstvenih akcija, što predstavlja 3,54 odsto od ukupnog broja akcija, objavila je sama kompanija.

Sojaprotein otkupio 3,5 odsto sopstvenih akcija

Na osnovu odluka o sticanju i raspolaganju imovinom velike vrednosti usvojenima na vanrednoj skupštini akcionara od decembra prošle godine i na osnovu prihvaćenih zahteva nesaglasnih akcionara za otkup njhovih akcija, Soja je sprovela postupak sticanja sopstvenih akcija od nesaglasnih akcionara.

Kompanija je otkupljivala akcije od nesaglasnih akcionara u periodu od četiri meseca, od 6. marta do 08. jula tekuće godine i okončala postupak sticanja akcija od nesaglasnih akcionara, zaključno sa 08.07.2013. godine.

U postupku sticanja sopstvenih akcija od nesaglasnih akcionara Sojaprotein je zaključno sa tim datumom stekao 526.837 akcija, po ceni od 827,01 dinar po akciji (što predstavlja najveću vrednost po akciji posmatranu u odnosu na tržišnu, procenjenu i knjigovodstvenu vrednost akcija).

Sojaprotein trenutno poseduje, uključujući i ranije stečene sopstvene akcije, ukupno 550.303 sopstvenih akcija, što iznosi 3,69% od ukupnog broja akcija sa pravom glasa.

Na ceni od 827 dinara tržišna vrednost Sojaproteina iznosi 12,3 milijarde dinara (108 miliona evra). Od početka godine akcije Soje oslabile su 25,5 odsto, jer je najveći skok cene oko Nove godine bio uslovljen upravo ovom objavom kompanije koja je akcionarima omogućila pravo na otkup akcija po osnovu nesaglasnosti sa predloženim odlukama skupštine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
indeksi akcije berza Beogradska berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana