Tekst objavljen: 13.09.2013 17:00        


Poslednji dan tekuće trgovačke nedelje doneo je rast oba indeksa i ponovo odličan promet. Naime, indeks najlikvidnijih akcija Belex15 porastao je 0,32 odsto, dok je Belexline, koji pruža nešto širu sliku o stanju domaćeg tržišta kapitala, ojačao 0,42 odsto. Ukupan promet u trgovanju akcijama iznosio je 105,17 miliona dinara.

Promet Energoprojekta danas dve trećine prometa berze

Predvodnik realnog sektora kao i celokupnog tržišta danas su bile akcije Energoprojekt holdinga (ENHL).

U poslednjim sekundama berzanskog sastanka, registrovano je gro prometa od ukupno 72 miliona dinara po ceni od 700 dinara, da bi prosečna ponderisana cena iznosila ipak nešto nižih 698 dinara, što podrazumeva rast od 7,55 odsto u odnosu na juče.

Najveći promet u ovoj godini u iznosu od 18 miliona dinara, registrovale su akcije Imleka iz Beograda (IMLK) po ceni od 2.900 dinara što predstavlja dnevni rast od 2,84 odsto.

Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) zabeležile su promet u vrednosti od 5,3 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 860 dinara.

Od predstavnika bankarskog sektora samo su obične akcije AIK banke (AIKB) registrovale iole pristojan promet od nepunih 0,5 miliona dinara po prosečnoj ponderisanoj ceni od 1.363 dinara, za 2,22 odsto nižoj u odnosu na jučerašnji dan.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana