Tekst objavljen: 17.09.2013 15:59        


Korekcija oba indeksa i promet dosta niži od prosečnog obeležili su danas domaće tržište kapitala. Indeks petnaest najprometnijih akcija Beogradske berze iz korpe Belex15 oslabio je 0,87 odsto, dok je Belexline skliznuo 0,71 odsto. Ukupan promet u trgovanju akcijama iznosio je skromnih 16,9 miliona dinara.

Pad indeksa i nizak promet obeleili dan na berzi

Šesti dan uzastopno akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) beleže korekciju cene na Beogradskoj berzi. Prosečna ponderisana cena je na kraju dana iznosila 848 dinara što predstavlja pad za nemalih 0,93 odsto, dok je promet iznosio 3,6 miliona dinara.

Sa prometom od približno 3,1 miliona dinara, nisu puno zaostale ni akcije Alfa Plama iz Vranja (Alfa) i Energoprojekt niskogradnje (EPNS), pri čemu su prvopomenute imale, sada već uobičajenu cenu od 12.000 dinara dok je kompanija iz sistema Energoprojekta snažno porasla za 19,9 odsto stigavši tako do nivoa od 1.199 dinara.

Vlasnički finansijski instrumenti Radijatora iz Zrenjanina (RDJZ), Goše Montaže iz Velike Plane (GMON) i Energoprojekt holding (ENHL) potonuli su preko 6 odsto ali sa minimalnim prometima.

U odnosu na prethodne dane, nešto aktivnije bile su akcije iz bankarskog sektora. Predvodnik sektora kao i celokupnog tržišta, obične akcije AIK banke (AIKB) registrovale su realizaciju od 4,4 miliona dinara po skoro nepromenjenoj ceni od 1.362 dinara, za samo 0,07 odsto nižoj u odnosu na juče.

KBM banka iz Kragujevca (CYBN) imala je promet od 0,35 miliona dinara po identičnoj ceni od 3.500 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana