Tekst objavljen: 10.07.2013 18:00        


Danas su investitori bili izuzetno pasivni a u prilog tome govori činjenica da je ukupan promet akcijama vredeo tek 6,7 miliona dinara što je najslabiji dnevni rezultat u poslednjih nekoliko meseci. Oba berzanska pokazatelja su ojačala za po 0,3 odsto a gro ovog rasta je „povukao“ NIS koji je imao skok od 0,7 odsto.

Berza "prespavala" dan, promet tek 6,7 mil. dinara

Naftna industrija Srbije (NIIS) je sa istrgovanih 3,3 miliona dinara činila polovinu današnje realizacije.

Fabrika skroba Jabuka iz Pančeva (JBKP) se trgovala za 0,82 miliona dinara po ceni od 700 dinara dok je kod proizvođača sijalica Alba iz Novog Sada (ALBA) registrovan obim od 5.000 akcija na ceni od 100 dinara što je porast od 6,4 odsto.

Imlek iz Beograda (IMLK) se stabilizovao na psihološkoj koti od 3.000 dinara a Goša Montaža iz Velike Plane (GMON) je, prvenstveno usled slabe ponude, imala umeren porast od 1,4 odsto na 2.216 dinara.

Bankarski sektor je ulagačima danas bio u drugom planu. Pojačano interesovanje uz tek sporadično pojavljivanje slabe ponude glavna je karakteristika trgovanja na niškoj AIK banci (AIKB) koja je okončala sesiju na 1.307 dinara dok se simboilčnim obimom Priredna banka iz Beograda (PRBN) popela na 24 dinara (+14,3%).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza berza akcije indeksi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana