Tekst objavljen: 03.07.2013 18:00        


Indeks Belex15 je skočio 0,8 procenata dok je Belex Line napredovao za 0,7 odsto. Promet je bio relativno nizak (9,3 miliona dinara) a gro transakcija se odnosilo na Naftnu industriju Srbije (NIIS) i Dunav Osiguranje (DNOS).

Berza: Indeksi u zelenom, promet skroman

NIS se već peti dan zaredom nalazi u usponu ojačavši danas dodatnih 1,8 odsto (850 dinara) što je najveći dnevni rast još od polovine marta tekuće godine.

Aerodrom „Nikola Tesla“ iz Beograda (AERO) je ubeležio blagu korekciju spustivši se na 409 dinara dok se montažno preduzeće Goša Montaža (GMON) vratilo na kotu od 2.168 dinara uz prilično slab obim.

Dobitnik finansijskog sektora je bilo Dunav Osiguranje (DNOS) sa skokom od nepunih 5 procenata na 1.100 dinara. Ministar finansija je podgrejao berzansku situaciju izjavivši da se trenutno vode razgovori sa Međunarodnom finansijskom korporacijom (IFC) kako da postane manjinski vlasnik sa oko 20% udela u najvećem domaćem osiguranju.

Blizu 190 akcija Takovo osiguranja iz Kragujevca (TKOSM) je promenilo vlasnika po nepromenjenoj ceni od 3.497 dinara dok je kod AIK banke registrovan minimalan obim uz neznatno slabljenje cene na 1.245 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza berza indeksi akcije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana