Tekst objavljen: 23.09.2013 16:30        


Promet akcijama u protekloj nedelji je bio na nivou od 0,9 miliona evra što je najniži nivo u poslednjih nekoliko nedelja. Slaba investiciona aktivnost je rezultirala blagom korekcijom berzanskih indeksa tako da su Belex15 i Belex Line izgubili po pola procenta.

Belex15 oslabio nakon četiri nedelje rasta

Inostrani investitori su u trgovanju učestvovali sa 29 procenata a gotovo polovina pomenute sume se odnosilo na prodajnu stranu.

Ubedljivo najtrgovanija hartija je bila Energoprojekt Holding (ENHL) sa 37,6 miliona dinara uz nedeljni pad od nepunih 7 procenata na 650 dinara.

Drugo mesto po vrednosti realizacije je pripalo Naftnoj industriji Srbije (NIIS) sa 18,3 miliona dinara uz takođe registrovan silazni trend (843 dinara) dok je kod niške AIK banke (AIKB) blizu 10.000 akcija prošle nedelje promenilo vlasnika uglavnom po prosečnoj ceni od oko 1.400 dinara.

Na dužničkom tržištu nije bilo bitnijih promena. Prinosna stopa obveznica stare devizne štednje je nastavila da se kreće u zoni od 3,8 do 4,2 odsto dok je trezor “pauzirao” sa novim aukcijama državnih hartija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana