Tekst objavljen: 27.09.2013 17:00        


Poslednji dan trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi obeležio je retko viđen promet akcijama AIK banke i zahvaljujući istom solidan rast oba indeksa. Indeks najlikvidnijih akcija Belex15 porastao je za 2,28 odsto dok je indeks Belexline ojačao za 1,32 odsto. Ukupan promet u trgovanju akcijama iznosio je velikih 643,8 miliona dinara.

AIK banka vest dana na berzi, promet preko 600 miliona

Apsolutno najvažnija vest dana na domaćem tržištu kapitala bilo je trgovanje običnim akcijama AIK banke iz Niša (AIKB).

Ukupan promet akcijama niške banke iznosio je čak 608 miliona dinara. Prosečna ponderisana cena na kraju dana od nešto nižih 1.577 dinara podrazumeva rast iste od 12,64 odsto u odnosu na jučerašnji dan.

Da li isprometovanih 4,26 odsto akcija banke predstavlja konsolidaciju pomenutih finansijskih instrumenata koje su u vlasništvu kompanija koje poseduje poznati biznismen Miodrag Kostić, ili je u pitanju nešto drugo, znaće se za nekoliko dana.

Od ostalih hartija iz bankarskog sektora, neuporedivo niži promet od tek 0,2 miliona dinara zabeležile su obične akcije Komercijalne banke (KMBN) i Čačanske banke (CCNB), pri čemu prvoimenovane nisu menjale cenu od 1.300 dinara, dok su potonje registrovale snažan skok od 13,64 odsto na 12.500 dinara.

Uobičajeni predvodnik prometa akcija iz realnog sektora ponovo je bila Naftna industrija Srbije (NIIS) uz promet koji je iznosio 27,7 miliona dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana