Tekst objavljen: 17.05.2013 17:58        


Kraj nedelje je doneo za nijansu raznovrsnije trgovanje uz lagano slabljenje oba cenovna pokazatelja. Belex 15 je nedelju okončao na koti od 551,7 poena što je za 0,15 odsto niže u odnosu na juče dok je Belex Line izgubio trećinu procenta. Ukupna realizacija je iznosila 47,2 miliona dinara.

AIK banka nosila promet, Privredna pri dnu

AIK banka iz Niša je bila lider trgovanja sa 19,7 miliona dinara. Osim pomenute banke, nijedna druga nije ubeležila značajniji promet.

Što se tiče cenovnih pomeranja tu treba spomenuti da je Privredna banka iz Beograda (PRBN) skliznula na 40 dinara što je veoma blizu njenog istorijskog minimuma od 35 dinara koji je dodirnula pre nekoliko dana.

Realni sektor je, već standardno, bio u znaku Naftne industrije Srbije (NIIS). Realizacija najveće kompanije listirane na berzi je vredela 7,2 miliona dinara i, gledajući prethodna tri trgovačka dana, očigledna je privremena stabilizacija na niovu od oko 950 RSD.

Prijatno iznenađenje je priredio Metalac iz Gornjeg Milanovca (MTLC) koji je skočio 4,6 odsto na 2.249 a upareno je 2.500 akcija tako da je promet iznosio 5,6 miliona dinara.

Vest da na predstojećoj skupšini akcionara postoji mogućnost da se bude nesaglasan sa odlukom o raspolaganju imovinom velike vrednosti te da se po tom osnovu od kompanije traži otkup akcija je bila inicijalna kapisla za Informatiku iz Beograda (INFM) koja je podignuta za maksimalnih 20 procenata na 2.554 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza berza akcije indeksi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana