Tekst objavljen: 30.01.2014 12:00        


Pred nama je još jedna godina puna izazova, ali duboko verujem da konačno postoji volja da se oni prebrode - kaže Vojislav Lazarević, član Izvršnog odbora Vojvođanske banke, i poziva građane Srbije da pametno ulažu svoja sredstva.

Lazarević: Ovo je godina izazova, pametno ulažite novac Vojislav Lazarević, član Izvršnog odbora Vojvođanske banke

Kakva su makroekonomska očekivanja kada je Srbija u pitanju u 2014. godini? Očekujete li dalju konsolidaciju bankarskog sektora?

Pred nama je još jedna godina puna izazova, ali duboko verujem da konačno postoji volja, kako predstavnika državnog vrha, tako i vlasnika krupnog kapitala, pa i nas bankara, da se oni prebrode. Moraćemo da se izborimo za svaku novu investiciju iz inostranstva koja nam je neophodna kako bismo unapredili privredu i smanjili stopu nezaposlenosti. Siguran sam da imamo kapaciteta za to.

Srbija je malo tržište na kojem posluje veliki broj banaka. U godinama pred nama svakako se može očekivati konsolidacija banaka.

Možete li nam reći nešto više o planovima banke za 2014? Na šta će biti usmeren fokus u ovoj godini?

Vojvođanska banka je tokom predhodnih godina radila na poboljšanju poslovanja u svim segmentima. Procesi bankarskog sistema su poboljšani u skladu sa najnovijоm svetskom tehnologijom. U 2014. planiramo da investiramo 6.000.000 eura u novi sistem i unapređenje postojećih.

Naš krajnji cilj je nastavak pružanja proizvoda i usluga koji će dovesti do poboljšanja zadovoljstva klijenata. Želim da naglasim da ćemo se truditi da uspostavimo ravnotežu u pružanju jednako povoljnih i primamljivih proizvoda i usluga kako za stanovništvo tako i za privredu.


 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Naša strategija za 2014. kao i za naredne godine je da postignemo superiorne rezultate i tako budemo jedinstveni na tržištu.

Naši najveći izazovi koji nam predstoje su:

- Da nastavimo da stvaramo vrednosti za naše klijente; klijenti će definisati buduće pobednike.
- Da sačuvamo jaku kapitalnu bazu
- Da stvorimo vrednost za naše akcionare
- Da dostignemo operativnu savršenost; optimizacija poslovanja sa ciljem zadovoljenja klijenata, akcionara i regulatornih organa.

Pored toga planiramo da povećamo naš udeo na tržištu, efikasnost i profitabilnost. Imamo kapacitet i želju da ponudimo nove i konkurentne proizvode za naše klijente za finansiranje novih projekata naših postojećih i novih klijenata. Takođe planiramo da nastavimo našu stratešku saradnju sa međunarodnim finasijskim institucijama.



Mogu li građani očekivati jeftinije kredite i uopšteno bankarske usluge u 2014. godini? Za koje proizvode očekujete da će biti najinteresantniji vašim klijentima?

Kada se radi o dinarskim kreditima tu se donekle može govoriti o jeftinijim kreditima odnosno mogu se očekivati niže kamatne stope; kada je reč o kreditima sa valutnom klauzulom onda to nije slučaj.

Našim klijentima mogu biti najinteresantniji upravo pomenuti dinarski krediti. Želim da napomenem da je Vojvođanka banka početkom prosle godine izašla na tržište sa dinarskim keš kreditom koji se pokazao kao veoma konkurentan i jedan od najuspešnijih kredita Vojvođanske banke

Pošto je Kamatica vodeći finansijski internet medij u Srbiji, možete li nam reći nešto više o planovima za online prisustvo banke u 2014? Koliko je internet bitan za banku i odnos sa klijentima?

Prisustvo banaka na internetu je postalo veoma bitno od trenutka kako smo mi kao tržište prihvatili aktuelne trendove digitalne komunikacije. Posebnu novinu za privredu su donele društvene mreže i olakšavanje direktne komunikacije potrošača sa brendom.

Vojvođanska banka je prepoznala priliku da, kroz ove kanale komunikacije, konačno promeni stereotip o bankarskim službenicima, proizvodima i uslugama, a banku predstavi kao modernu i pristupačnu. Trenutno, Vojvođanska banka je veoma ponosna, na pozitivnu komunikaciju sa korisnicima mreže Facebook u kojoj učestvuje cela Banka.

U 2014-toj, Vojvođanska banka će svakako nastaviti da prati rast digitalnog tržišta i aktuelne trendove internet komunikacije u Srbiji kako bi nastavila sa dobrom praksom iz prethodnih godina.

Na kraju, s obzirom da se očekuje još jedna finansijski teška godina, možete li građanima Srbije ponuditi savete kako da je što lakše podnesu?

Građanima Srbije savetujem da pametno ulažu svoja sredstva. Na raspolaganju im je 109 filijala Vojvođanske banke, širom Srbije gde mogu dobiti prave savete. Posetite nas.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija 2014. bankarski sektor bankarsko tržište banke vojvođanska banka intervju kamatica intervju kamatica Vojislav Lazarević

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana