Tekst objavljen: 27.05.2013 9:30        


Studenti koji se školuju iz informacionih tehnlogija već na drugoj godini studija dobijaju šansu za praksu u velikim kompanijama, a pre nego što završe školovanje dobijaju priliku da rade. Procene su da koliko god kadrova da budemo školovali, da će svi naći posao.

Zašto IT stručnjaci u Srbiji najlakše nalaze posao

Ponuda poslova u ovom sektoru je u stalnom porastu, a plate dvostruko više od republičkog proseka, od 80.000 do 90.000 dinara.

Maja Piščević, izvršna direktorka Američke privredne komore u Srbiji kaže da je ljudski potencijal glavni adut srpske IT industrije za privlačenje svetskih investitora u oblasti informacionih tehnologija.

-Mi toga nismo ni bili svesni dok na nedavno održanoj investicionoj konferenciji u San Francisku nismo dobili povratne informacije koliko se visoko vrednuje srpski kadar, visokoobrazovani ljudi u Srbiji koji su spremni da rade za vrlo konkurentne nadoknade- kaže Piščević.

Ona kaže da su pored ljudskih resursa, veoma važni faktori za privlačenje stranih investitora politička stabilnost, kratki rokovi za pokretanje biznisa, dobro poresko okruženje i adekvatna tehnološka infrastruktura.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija karijera posao programeri informatičari it industrija IT kompanije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana