Tekst objavljen: 21.09.2013 12:00        


Tražite posao? Verovatno optimistično skačete na svaku zvonjavu telefona u periodu od devet do pet i gajite tople nade svaki put kada na displeju vidite nepoznat broj. Pre toga ste verovatno konkurisali na značajan broj oglasa za poslove povodom kojih vas niko nikada nije kontaktirao.

Srpski oglas za posao: Rad za praznike, vika i bez trudnoće

Pre ili kasnije, pozivaju vas na razgovor za neku od pozicija. Birate najbolju moguću odevnu kombinaciju, duboko dišete i sa osmehom na licu odlazite, rešeni da se predstavite u najboljem mogućem svetlu.

Ipak, kao i firmi i poslodavaca, i razgovora za posao ima raznih. Neki poslodavci imaju i neočekivane zahteve od svojih budućih zaposlenih. Iako većina nas smatra da su prodornost i samopouzdanje osobine koje intervjueri cene prilikom vašeg predstavljanja, to nije uvek slučaj.

Vrhunac bezobrazluka jednog poslodavca bio je mejl koji je poslat odabranim kandidatkinjama za posao sekretarice u kompaniji pod nazivom „I&M Company”, a koji je portalu Dnevno.rs prosledila J. P. iz Beograda, koja je bila među njima. U tom mejlu, on je naveo da očekuje i do 15 sati rada od svoje buduće zaposlene, kao i da mu bude na raspolaganju vikendom i praznicima.

- Od Vas tražim dnevno radno vreme između 10 i 12 sati, a ponekad je potrebno i do 15 sati rada, da na posao dolazite odmorna i naspavana i da mogu vikendom da računam na Vas kao i državnim i drugim praznicima. Dopuštam ženskoj polovini ‘poštedu’ na radu samo za 8. mart i rođendan, dok za ostale praznike tražim potpunu predanost - navodi se u ovom mejlu.

Pored toga, ovaj poslodavac je kandidatkinjama postavio i deset pitanja i zahtevao od njih da „odgovor na svako sadrži barem 2 opširnija pasusa”. Među pitanjima koja je postavio izdvojićemo samo neka:

„Šta ste sve spremni da uradite kako biste napredovali i dobili veću platu od 70.000 dinara?”

„Da li Vaše trenutno neraspoloženje utiče na urađen posao?”

„Kako biste reagovali, ako ja kao Vaš nadređeni nezadovoljan Vašim radom povisim glas na Vama?”

„Da li planirate trudnoću i kada, ako je ona u planu?”

Poslednje pitanje ovaj poslodavac je opravdao time da „on ne brani trudnoću, ali bi voleo da zna, i da se ne desi odmah”.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana