Tekst objavljen: 12.06.2013 10:42        


Kao pečurke posle kiše - tom brzinom niču piljarnice u Beogradu. Potrošači se sve češće odlučuju da po voće i povrće odlaze u male komšijske radnje u zgradi, nego da idu u nabavku na pijacu ili hipermarket na drugom kraju grada.

Otvaranje piljarnice - šansa za nezaposlene

Prednost piljarnica je blizina, prihvatljive cene, odličan kvalitet voća i povrća, potrošači nisu izloženi lošem vremenu, već su unutra zaštićeni od kiše, vetra ili sunca.

U centru grada na usluzi potrošačima su piljarnice lanca “Mali Kalenić”, u kojima se može kupiti sveže voće i povrće. - Sigurno je da kvalitetna roba dovodi kupce, kao i pristupačna cena. Imamo ljude koji nam svaku jutro dovoze robu, nekoliko žena koje rade u prodaji. Istina je da kupci sve češće kupuju u piljarnicama jer su im blizu, potrošači ne kisnu napolju, nisu na vetru, ako je loše vreme, već su u zatvorenom prostoru gde mogu slobodno da odaberu robu. Imamo dobru ponudu i povoljne cene - kažu u lancu “Mali Kalenić”.
Pre nešto više od mesec dana Milorad Ilić otvorio je piljarnicu na Vračaru, preko puta Veterinarskog fakulteta. Na ovaj potez se odlučio jer nije mogao da nađe posao, a nije želeo da radi na pijaci.

U tri kvadrata uspeo je da smesti gajbice sa voćem i povrćem. Piljarnica je toliko mala da kupci najčešće čekaju ispred vrata da bi kupili robu.

- Nije lako, ali zarada je solidna, veća nego prosečna plata u Srbiji. Svakog jutra sam na Kvantaškoj pijaci već u pola četiri ujutru, tamo nabavljam sveže voće i povrće za mušterije jer moram da opravdam njihovo poverenje najboljom robom - prvom klasom. U radnji sam već oko šest, kad počinjem da pakujem robu i radim ceo dan - kaže Ilić.

On kaže da je čest slučaj da cene u piljarnicama budu jeftinije nego u većim radnjama ili čak na pijacama.

- Trudim se da idem sa malim maržama, kako bi obrt bio veći. Roba se brže prodaje, nemam voća koje dugo stoji i truli. Dažbine jesu velike, a ja moram da odredim takve cene da ne bude preskupo jer ću da izgubim mušterije. Moja zarada je oko 20 odsto u odnosu na nabavne cene, pa su cene u prodaji pristupačne - kaže Ilić i dodaje da je prednost što sve može da se smesti u malom lokalu, pa zakup nije veliki.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
namirnice životne namirnice kupovina prodavnice ekonomska kriza nezaposlenost nezaposleni pokretanje posla posao piljarnica

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana