Tekst objavljen: 13.09.2013 8:30        


Za njih važi pravilo da nam donose sreću. Dovoljno je samo uhvatiti se za dugme i poželeti nešto kada vidite dimnjačara. Iako njihov posao nije lak, ne žale se na teške uslove rada ni na svoje plate. Uglavnom ih viđamo na terenu, a ovog puta sastali su se u Privrednoj komori i to na prvom kongresu svoje profesije.

Nemate posao? Srbiji potrebno 1.000 dimničara

Oni su garavi i hrabri, donose sreću i ljudi ih vole, oni su dimničari, a ako ne održavaju dimnjake svakom može da se desi...

- Može da mu se desi požar, može da mu se desi gušenje, može da se desi kod komšije gušenje. Mogu mnoge neugodne stvari. Ono što je najmanje neugodnosti je veća potrošnja goriva, što će osetiti po džepu - kaže Dragan Vučković Predsednik grupacije za pružanje dimničarskih usluga pri Privrednoj komori Srbije.

150 godina postoji ova delatnost, trenutno u Srbiji ima oko 200 zaposlenih dimničara.

- Zapošljavamo dimničare. Ne možemo reći da je isplativ posao.Nisu emotivno vezani za novac, nego isključivo za struku - kaže Goran Miličević, direktor Eko-dim.

Nekada su postojali određeni uslovi da bi neko bio dimničar, a ni danas nema mnogo odstupanja.

- Moraju biti poznati u okolini kao dobri ljudi, u dobrim odnosima sa komšijama, da ne budu pijanci i tako dalje - kaže MIlan Mihajlović Predsednik udruženja dimničara Srbije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana