Tekst objavljen: 19.09.2013 18:29        


Ni nova generacija pametnih telefona bivšeg lidera Blekberija nije pomogla Kanađanima da se oporave i očekuje se veliki rez - otkaz za 40 odsto zaposlenih.

Nastavak pada, Blekberi otpušta 40 odsto radnika

Kako navodi "Volstrit džornal", kompanija će morati da se reši čak 5.000 ljudi, a izvesno je i da će u paketu pokušati da nađe i novog vlasnika.

Nakon velikih gubitaka zbog neuspeha u pokušaju da se uđe na tržište tableta sa "Plejbukom" i nastavka pada broja korisnika "Blekberijevih" telefona, kompanija je od avgusta praktično na prodaju.

Međutim, kako piše list, zasad nije uspela da privuče nijednu ponudu, a to bi moglo da bude još teže nakon 27. septembra kada će biti objavljeni rezultati za protekli kvartal.

Prema nekim nagađanjima, moguće je da će "Blekberi" čak smanjiti obim poslovanja i fokusirati se na profitabilne grane - softver i pružanje usluga kompanijama iz finansijskog i javnog sektora.

"Blekberi" je izgubio trku na polju pametnih telefona od "Epla", "Samsunga" i drugih kompanija koje se oslanjaju na Android, a u drugom kvartalu 2013. ima samo tri odsto učešća u tržištu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana