Tekst objavljen: 17.06.2013 10:30        


Najveći profit među domaćim kompanijama u privatnom vlasništvu napravio je prošle godine Sunoko Miodraga Kostića, sa šest milijardi dinara čiste zarade. Sa upola manjim profitom na drugom mestu je Fertil iz sastava Viktorija grupe.

Najviše zaradio Kostić, Miškovića nema u prvih 50

Sunoko je time očuvao vodeću poziciju koju je držao i 2011. godine, kada je ostvario nešto veću dobit od 6,4 milijardi dinara. Fertil je, međutim, ostvario pomak za skoro 50 pozicija u odnosu na 2011. godinu na listi 100 najuspešnijih kompanija.

Kompanija koja je protekle godine zauzela treće mesto, odmah iza NIS-a i Telekoma, Delta capitala u vlasništvu Miroslava Miškovića, ove godine se ne nalazi ni među sto najuspešnijih. Osetan je i pad Nektara, koji je lane bio 46, a ove godine nije među 100 najuspešnijih kompanija.
Još jedno preduzeće pod okriljem Viktorija grupe, čiji su vlasnici Milija Babović, Zoran Mitrović, EBRD i Apsara LTD, znatno je popravilo poziciju među 50 najuspešnijih firmi u protekloj godini. Reč je o kompaniji Victoria oil, koja je ostvarila neto dobit od 1,7 milijardi dinara.

Znatno bolju plasiranost na listi najuspešnijih kompanija koju je pre neki dan objavila Agencija za privredne registre ostvarili su Bambi-Banat i Imlek iz sastava Denjub fuds grupe. Industrija mesa Matijević je takođe lane postigla vidan pomak.


Na spisak 50 najuspešnijih kompanija izbile su i firme čiji vlasnici nisu poznati široj javnosti. To su kompanije poput Agromarketa iz Kragujevca u vlasništvu Dušana Mojsilovića, zatim primera radi, kompanija Jovanović iz Šapca u vlasništvu Miloša Jovanovića.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Viktorija grupa Miroslav Mišković sunoko Miodrag Kostić 2012. najveće kompanije preduzeće preduzeća kompanije kompanija Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana