Tekst objavljen: 22.05.2013 17:10        


Čuveni brend kompanije Nestle, Maggi, proglašen je za najbolju svetsku robnu marku u prehrambenoj industriji, sa asortimanom instant supa, kockica za supe, soseva, smeša za pripremu jela i nudli, pokazalo je istraživanje Kantar Vordpanela, vodeće svetske agencije za istraživanje tržišta.

Maggi najbolji svetski prehrambeni brend

Unileverov brend Knorr se našao na drugom mestu liste najboljih brendova, dok je treće mesto zauzeo Lay, brend kompanije PepsiCo.

Analiziranjem navika potrošača širom 32 zemlje, analitičari su došli do zaključka koji je brend najbolje rangiran među većinom izabranih svetskih proizvoda robe široke potrošnje (FMCG).

Agencija Kantar Vordpanel sprovela je prvo globalno istraživanje na osnovu rangiranja robnih marki široke potrošnje uz pomoć nove metrike Consumer Reach points.

Ovom metrikom se prati ponašanje kupaca tako što se beleži broj domaćinstava koji kupuje određeni brend, kao i učestalost njegove kupovine.

Najveći rast Maggi je zabeležio u Aziji, čemu je, prema mišljenju agencije, doprineo uspeh Magi instant nudli u Indiji.

Uspehu Maggi brenda doprineli su i novi Maggi tečni začini lansirani u Kini, Magi niskokalorične nudle u Maleziji, dok su na tržište Indije plasirane Maggi nudle od celog zrna sa povrćem.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
brendovi marketing reklama proizvodi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana