Tekst objavljen: 07.09.2013 12:00        


Tačno ono što kažu da svaka roba ima svog kupca. Svaka! Kako drugačije objasniti to što Džastin Gignek pakuje đubre sa njujorških ulica i prodaje ga širom sveta, po cenama od 50 do 100 dolara.

Kupite đubre iz Njujorka, samo 50 dolara po kutiji (VIDEO)

A sve je počelo svađom sa kolegama oko važnosti dizajna ambalaže.

Njujorški umetnik i preduzetnik Džastin Gignek naime, osmislio je "New York Garbage For Sale"- još od 2001. godine on prodaje upakovano đubre sa njujorških ulica.

Verovali ili ne, lepo upakovano đubre u providnim plastičnim kutijama privuklo je brojne poštovaoce smeća sa skoro svih kontinenata – prodao ga kupcima u preko 25 zemalja širom sveta. Džastin se nije tu zaustavio, već je nastavio da širi biznis – sada skuplja i đubre sa ulica drugih američkih gradova.
Ovu, samo naizgled sumanutu ideju je dobio nakon što su mu kolege i saradnici osporili značaj dizajna ambalaže.

Da bi im dokazao da nisu u pravu, Džastin je otišao u potpunu krajnost i rešio da upakuje đubre... A zatim i da ga proda. Bio je siguran da će dobro pakovanje uspeti da proda nešto što niko ne kupuje. A zatim i počeo da sakuplja smeće po prljavim njujorškim ulicama u blizini Tajms skvera.

Za 12 godina, 1.300 paketića upakovanog smeća u Lucite pakovanju, potpisanih i numerisanih, prodao je po ceni od 50 dolara po komadu.

Uz originalnu seriju "100 odsto autentičnog“ njujorškog đubreta, ovaj mladi umetnik je napravio i niz limitiranih pakovanja koja uključuju otpatke pokupljene sa ulica nakon važnih događaja kao što su: Obamina inauguracija, Republikanska nacionalna konvencija, pobednička parada Jenkija nakon osvajanja titule, Novogodišnje večeri na Tajms skveru, Poslednji dan na starom stadionu Jenkija, Dan Svetog Patrika i mnoga druga koja su koštala i do 100 američkih dolara.


 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana