Tekst objavljen: 17.05.2013 16:01        


Nemačkoj su potrebni visokoobrazovani kadrovi, ali nepoznavanje nemačkog jezika može biti prepreka prilikom zapošljavanja u toj zemlji, ukazano je na Forumu "Evropa bez granica - mogućnosti razmene Nou-Hau (Know-How)".

Evo šta vam je potrebno za posao u Nemačkoj

Na forumu, namenjenom inžinjerima i IT stručnjacima, predstavnik Nemačke agencije za međunarodno posredovanje kadrova (ZAV), Bernard Albert Šatner, istakao je da je za pronalaženje radnog mesta u toj zemlji potrebno znanje nemačkog jezika, ali da izuzetaka u određenim slučajevima ima.

Šatner je naveo da su Nemačkoj potrebni visokoobrazovani kadrovi, da Berlin nastoji da omogući zapošljavanje i ljudima koji nisu iz Evropske unije, a imaju potrebne kvalifikacije, ali i da se, usled ekonomske krize, ta zemlja suočava sa velikim prilivom nekvalifikovanih kadrova iz drugih zemalja unije koji su u potrazi za radnim mestom.

On je naveo da je nezaposlenost u Nemačkoj 7,1 odsto, što je ispod proseka u EU - od 11,1 odsto, i primetio da, i pored velikog broja nezaposlenih, postoji problem deficita određenih kadrova. Na primer, Nemačkoj nedostaju doktori i medicinski radnici, kao i inženjeri u određenim oblastima.

Kako bi smanjila nezaposlenost i odgovorila na demografske promene, Nemačka pored ostalog, radi na smanjenju broja osoba koje napuštaju školovanje i ostaju bez kvalifikacija, kao i na povećanju učešća starijih od 55 godina i žena među zaposlenima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    benjmain 03.08.2013 16:15

    ja sam trazio nesto konkretnije za kakve papire su mi potrebne...

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Nemačka posao traženje posla nezaposleni nezaposlenost

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana