Tekst objavljen: 24.05.2013 15:10        


Od 100 ponuđenih radnih mesta za berbu jagoda ili trešanja, za posao se prijavi tek nekoliko mladih ljudi. Beogradske omladinske zadruge u svojoj ponudi skoro da nemaju ove poslove, jer kako tvrde poslodavci, gradska omladina nije zainteresovana.

Dnevnica 3.000 dinara a jagode nema ko da bere

Prema anketi Infostuda, više od 60 odsto ispitanika već traži ili će u narednom periodu intenzivno tražiti posao.

ZARADA OD 800 DO 2.600 DINARA

U zavisnosti od posla i radnog vremena dnevno može da se zaradi od 800 dinara, pa naviše. Promoteri i hostese za osam sati dobijaju 2.000 dinara, dok se teži fizički poslovi kreću i do 2.600 dinara na dan. Dnevnica za utovar - istovar je od 1.200 do 2.000, rad u kol-centru od 120 do 165 po satu. Leti dobro zarade i radnici na građevini, u proseku 3.000 dinara.
- Nisu svi spremni da rade bilo koji posao - kaže Elena Erdeljanović iz Infostuda. - Samo deset procenata mladih izjasnilo se da su zainteresovani za poslove berbe voća i povrća, jer je rad težak. Isto toliko je i onih koji žele da rade fizičke poslove.

Devojke bi da budu promoteri ili da prodaju sladoled.

- Trenutno, najveća potreba vlada upravo za konobarima, šankerima i prodavcima sladoleda, a uvek su aktuelni i poslovi pakovanja i promocije robe, kao i deljenja flajera - kaže Erdeljanovićeva. - Ima i onih koji bi prihvatili da rade samo vikendom ili samo ukoliko pronađu posao na moru!

Poslodavcima je zato jednostavnije da angažuju profesionalne berače, koji su opremljeni i imaju rutinu.

- Omladina nema taj efekat, kao oni koji se time bave godinama - kaže Breda Milić iz Omladinske zadruge Bulevar. - Uglavnom se radi po ubranom kilogramu i na kraju ne budu baš zadovoljni ni poslodavci, a ni radnici.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    drugari sa tasmajdana 14.09.2013 9:05

    Ortak i ja bismo sljakali bilo sta samo da je dnevna isplata i da je u pitanju uzi centar beograda. fizikalija je najmanji problem,cak smo vise i za tu akciju jer je isplata veca. :) poz

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
sezonski posao honorarni posao posao mladi Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana