Tekst objavljen: 19.05.2017 15:24        


Najveći svetski maloprodajni lanac, Wal-Mart, objavio je da je u prvom kvartalu tekuće godine ostvario neto dobit od 3,04 milijarde dolara, što je neznatno lošiji rezultat u odnosu na prethodnu godinu, kada je ostvaren krajnji rezultat od 3,08 milijardi dolara.

Wal-Mart potukao očekivanja, rast online prodaje 63%

Dobit po akciji iznosila je 1 dolar, dok je u istom periodu prošle godine zabeleženo 98 centi po akciji. Kompanija je ostvarila prihod u prvom tromesečju od 117,5 milijardi dolara, malo ispod očekivanja analitičara okupljenih oko Reuters-a, koji su predviđali 117,8 milijardi dolara.

Najsnažniji rast ostvaren je u segmentu online prodaje, čiji je rezultat uvećan za snažnih 63 odsto. U prethodnom kvartalu skok prihoda ovog segmenta iznosio je 29 odsto, a kompanija je prepoznala potencijal ekspanzije biznisa kroz online prodaju, te je nedavno preuzela tri manje start-up kompanije i nastavila ulaganje u online platormu, trgovinu i distribuciju.

Za naredni kvartal predviđa se rast prodaje u radnjama u Americi od 1,5-2,5 odsto, dok je očekivana neto dobit po akciji u rasponu od 1-1,08 dolara, ne računajući dobit od prodaje meksičkog brenda Suburbia, dok su očekivanja za 2018. da će dobit po akciji biti na nivou od 4,2–4,4 dolara.

Na jučerašnjem trgovanju dostignuta je nova maksimalna vrednost akcija u prethodnih godinu dana, a na kraju sesije dostigle su nivo od 77,5 dolara, uz rast od 3,2 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana