Tekst objavljen: 18.02.2019 11:19        


Nakon što je 22. decembra prošle godine francuski VINCI zvanično preuzeo upravljanje nad Aerodromom "Nikola Tesla" (AERO), juče je ovaj događaj i svečano obeležen.

VINCI očekuje 15 miliona putnika na kraju koncesije

VINCI je za koncesiju dao jednokratno 501 milion evra, a takođe se obavezao na ulaganje od 732 miliona evra i godišnju koncesionu naknadu u rasponu 4,4-15,1 milion evra.



Prema rečima prvog čoveka kompanije VINCI Concessions, Nicolasa Notebaerta, cilj novog operatera je 15 miliona putnika godišnje do isteka koncesije.

Ukoliko se ova prognoza obistini, broj putnika bi se godišnje povećavao prosečnom stopom od oko četiri odsto.

"Uvereni smo u potencijal beogradskog aerodroma i zato se nadamo da ćemo u narednih 25 godina biti dobar partner privredi Srbije", istakao je Notebaert.

"Naša strategija će uključiti ambiciozni investicioni plan vredan 732 milona evra, u cilju modernizacije aerodroma. Poboljšavamo uslove poslovanja, kako bi Air Serbia mogla da pokrene nove duge linije.

Radićemo na boljoj povezanosti Beograda sa svetom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Centralizovana sigurnosna procedura će omogućiti prijatnije putovanje", zaključio je Notebaert. Na jučerašnjem skupu, kojem je prisustvovala i premijerka Brnabić, nisu date informacije kada bi mogla da bude isplaćena koncesiona naknada akcionarima niti kada će biti objavljen ugovor o koncesiji.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana