EUR 117,56 USD 106,06 CHF 109,52

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 24.01.20. :: 117.5388 rsd

Tekst objavljen: 06.09.2019 12:00        


Većinski vlasnik bečejskog Sojaproteina (SJPT), Viktorija grupa, uspeo je putem ponude za preuzimanje da preskoči prag od 90 odsto akcija, saopštila je ova kompanija

Viktorija preskočila prag u Sojaproteinu od 90% akcija

Sredinom avgusta Viktorija je uputila javnu ponudu za preuzimanje preostalim manjinskim akcionarima po ceni od 180 dinara, što je bilo identično ceni iz ponude za preuzimanje sprovedene u aprilu kada je Viktorija prikupila 2,6 odsto akcija. Ovaj put većinski vlasnik Sojaproteina je stekao 1,3 odsto od ukupnog broja akcija, stigavši do vlasničkog udela od 90,4 odsto.S obzirom na činjenicu da je prekočen prag od 90 odsto vlasništva, Viktoriji je otvoren put do stoodstotnog vlasništva s obzirom da akcije od preostalih manjinskih akcionara može otkupiti prinudnim putem.

Ova konsolidacija vlasništva u Sojaproteinu posledica je dešavanja od prošlog leta kada je Viktorija pala u ruke MK grupe, koja je od banaka otkupila dugove ove finansijski iscrpljene grupacije. To je bio događaj koji je i inicirao obavezu upućivanja javne ponude za preuzimanja akcija u njenim zavisnim preduzećima među kojima je i Sojaprotein.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
sojaprotein Viktorija grupa Beogradska berza momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana