Tekst objavljen: 06.09.2019 12:00        


Većinski vlasnik bečejskog Sojaproteina (SJPT), Viktorija grupa, uspeo je putem ponude za preuzimanje da preskoči prag od 90 odsto akcija, saopštila je ova kompanija

Viktorija preskočila prag u Sojaproteinu od 90% akcija

Sredinom avgusta Viktorija je uputila javnu ponudu za preuzimanje preostalim manjinskim akcionarima po ceni od 180 dinara, što je bilo identično ceni iz ponude za preuzimanje sprovedene u aprilu kada je Viktorija prikupila 2,6 odsto akcija. Ovaj put većinski vlasnik Sojaproteina je stekao 1,3 odsto od ukupnog broja akcija, stigavši do vlasničkog udela od 90,4 odsto.



S obzirom na činjenicu da je prekočen prag od 90 odsto vlasništva, Viktoriji je otvoren put do stoodstotnog vlasništva s obzirom da akcije od preostalih manjinskih akcionara može otkupiti prinudnim putem.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ova konsolidacija vlasništva u Sojaproteinu posledica je dešavanja od prošlog leta kada je Viktorija pala u ruke MK grupe, koja je od banaka otkupila dugove ove finansijski iscrpljene grupacije. To je bio događaj koji je i inicirao obavezu upućivanja javne ponude za preuzimanja akcija u njenim zavisnim preduzećima među kojima je i Sojaprotein.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
sojaprotein Viktorija grupa Beogradska berza momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana