Tekst objavljen: 04.11.2020 10:30        


Beogradska Komercijalna banka (KMBN) objavila je nerevidirane rezultate poslovanja za period jul-septembar koji su doneli poboljšanje poslovanja u odnosu na pandemijom pogođeno drugo tromesečje

Usporen pad poslovanja Komercijalne banke u trećem kvartalu

U prvih devet meseci Komercijalna je zabeležila neto prihod od kamata u visini 9,03 milijarde dinara, što je smanjenje od 4,6 odsto u odnosu na isti period lani, dok je neto prihod od naknada i provizija dostigao 3,65 milijardi dinara, što je slabije za 9,1 odsto u odnosu na isti period 2019. godine.



Banka je u periodu januar-septembar ostvarila profit od 4,32 milijarde dinara (pad od 39,1 odsto), pod uticajem slabijeg rezultata iz osnovnog biznisa, ali i zbog viših troškova zarada i naknada zarada, te u prošloj godini ostvarenih vanrednih prihoda od naplate otpisanih plasmana.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Aktiva Komercijalne banke na kraju septembra iznosila je 459,5 milijardi dinara što predstavlja rast od početka godine od 6,3 odsto.

Država je još uvek većinski vlasnik Komercijalne banke sa udelom od 83,2 odsto, dok bi do kraja godine trebalo da se sprovede krajem februara potpisan sporazum o prodaji ovih akcija slovenačkom NLB-u.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze Beogradska berza momentum Komercijalna banka kombanka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana