Tekst objavljen: 18.05.2017 15:31        


Ministarstvo privrede trebalo bi uskoro da raspiše javni poziv za dokapitalizaciju RTB Bora, najavio je državni sekretar u Ministarstvu privrede Milun Trivunac, prenosi Tanjug.

Uskoro poziv za dokapitalizaciju RTB Bor

On je naveo da ima više potencijalno zainteresovanih za RTB Bor, te da je premijer Aleksandar Vučić najavio i mogućnost kineskih investicija. Cilj je, naglasio je Trivunac, i investiranje u rudnik kako bi se iskoristio pun kapacitet Topinice.

Podsetimo, trenutno su već u toku dva tendera: za profesionalni menadžment za upravljanje RTB Bor (rok za dostavljanje ponuda 28. maj) i privatizacionog savetnika za izbor strateškog partnera za RTB Bor (rok je 1. jul).

Kako piše “Politika”, to znači da Vlada za ovu kompaniju ima spremna dva scenarija i da je odlučila da istovremeno primeni oba - scenario A podrazumeva da u direktorsku fotelju umesto Blagoja Spaskovskog sedne tim profesionalnih menadžera, dok scenario B znači dolazak strateškog partnera u Bor, a konsultant koji dobije posao trebalo bi da predloži model po kome će strateški partner ući u RTB Bor.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana