Tekst objavljen: 29.01.2019 8:44        


Protekla sedmica donela je neznatan rast domaćeg tržišta akcija nakon tri vezane nedelje pada od početka godine. Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, zadržao se tik ispod granice od 700 poena, dok je ukupan promet u trgovanju, zahvaljujući državnim obveznicama, iznosio 1,63 milijarde dinara (13,8 miliona evra).

Stagnacija Belexa, Sojaprotein dominirao trgovanjem

Ubedljivo najprometnija akcija bio je bečejski Sojaprotein (SJPT) u kome je najavljena konsolidacija vlasništva nakon što je Viktorija kupila 13,2 odsto akcija na ceni od 180 dinara. Ukupan promet ove hartije iznosio je skoro 327 miliona dinara. Ova konsolidacija vlasništva posledica je letošnjeg preuzimanja Viktorije od strane MK grupe koja je otkupila bankarske kredite ove prezadužene grupacije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Akcije Galenike Fitofarmacije (FITO) zadržale su se na ceni od 2.725 dinara uz promet od 11,8 miliona dinara, mahom realizovan na tom nivou. I protekle sedmice je nastavljen trend jake tražnje na ovoj hartiji koji faktički traje više od godinu dana. Messer Tehnogas (TGAS) je oslabio 1,8 odsto na 10.800 dinara uz promet od 7,6 miliona. Ovo je bio najveći promet ove hartije u protekla tri meseca.

Naftna industrija Srbije (NIIS) je nedelju završila na nivou od 677 dinara uz realizaciju od nepunih 7 miliona dinara. NIS je u petak padao na momenat i na 670 dinara, što je njegova najniža cena u tekućoj godini. Akcije Komercijalne banke (KMBN) porasle su 2,8 odsto na 2.249 dinara uz promet od 6,3 miliona dinara, dok su prioritetne akcije istog emitenta (KMBNPB) ojačale 1,6 odsto na 710 dinara uz promet od 0,7 miliona dinara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana