Tekst objavljen: 19.11.2019 14:15        


Prošle sedmice je zabeležen snažan skok domaćeg tržišta kapitala, uz odličan promet pre svega zahvaljujući trgovanju akcijama Galenike Fitofarmacije (FITO)

Snažan rast Belexa, Fitofarmacija u fokusu investitora

Ukupan promet iznosio je 3,1 milijarda dinara (26,4 miliona evra), dok je indeks Belex15 porastao 2,3 odsto na 769,3 poena.



Ubedljivo najprometnija hartija bila je Galenika Fitofarmacija sa isprometovanih 34,3 odsto od ukupnog broja akcija. Najveći deo prometa od 2,7 milijarde dinara ostvaren je na nivou od 3.050 dinara, a kupac je bio kragujevački Agromarket. Ovaj investitor je stekao kontrolni paket akcija pa je bio prinuđen na upućivanje namere za preuzimanje preostalih akcija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Akcijama Komercijalne banke (KMBN) solidno se trgovalo uz promet od 38,4 miliona dinara, uglavnom na nivou od 3.300 dinara. Komercijalna je objavila finansijski izveštaj za treći kvartal koji je pokazao rekordan nivo kapitalne adekvatnosti banke u tekućoj godini od 30,86 procenata. Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) skočile su 4,4 odsto na 710 dinara, u nedelji nakon što je kompanija objavila rezultate za treći kvartal. Ovim skokom akcije NIS-a su se vratile na pozitivnu teritoriju u 2019. godini, sa nedeljnom realizacijom od 10,7 miliona dinara.

Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) porastao je 5,3 odsto na 848 dinara uz solidan promet od 8,9 miliona dinara. Ova kompanija je objavila dobit za prvih devet meseci od 76,7 miliona dinara i poslovni prihod od 394 miliona dinara, pre svega usled naplate periodične koncesione naknade. Akcije Dunav osiguranja (DNOS) bile su među najvećim dobitnicima u protekloj sedmici, stigavši do 3.200 dinara što je novi višegodišnji maksimum u trgovanju ovom hartijom. Ood početka godine ove akcije su dobile na vrednosti preko 156 procenata.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
izveštaj sa berze belex Beogradska berza nedeljni izveštaj momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana