Tekst objavljen: 17.08.2020 14:30        


Najveća domaća građevinska kompanija, Energoprojekt holding (ENHL), objavila je konsolidovane finansijske izveštaje za period januar-jun tokom koji pokazuju pad realizacije i negativan krajnji rezultat, pre svega usled slabijih prihoda na domaćem tržištu

Slabiji učinak na domaćem tržištu odveo Energoprojekt u gubitak

Konsolidovani poslovni prihod u prvih šest meseci pao je 13,8 odsto na 10 milijardi dinara, pre svega usled smanjene realizacije na domaćem tržištu od 27,4 odsto. Istovremeno, zaustavljen je trend pada poslovanja u inostranstvu gde je zabeležen rast prihoda od 10,6 odsto na 4,4 milijarde dinara.



Kada je profitabilnost u pitanju, ostvaren je poslovni gubitak od 219,5 miliona dinara u odnosu na poslovnu dobit od 152,3 miliona dinara prošle godine, dok je neto gubitak u prvom polugodištu dostigao 361,4 miliona dinara (lani dobit od 361,4 miliona dinara).

Operativni gotovinski tok kompanije (OCF) u prvih šest meseci iznosio je 449,1 milion dinara (pad od 61 odsto), dok je neto dug na kraju perioda iznosio 4,03 milijarde dinara što je smanjenje od 5,2 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Prema navodima uprave, kompaniji je za realizaciji preostalo oko 322 miliona evra poslova (171 milion u zemlji, 151 milion u inostranstvu). Ove godine je planirano ugovoranje 242,7 miliona evra novih poslova, a u prvih šest meseci je plan ostvaren sa 47,7 miliona evra ugovorenih poslova, uglavnom u inostranstvu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze Beogradska berza energoprojekt finansijski gubici momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana