Tekst objavljen: 05.06.2019 16:30        


Skupština akcionara niške duvanske industrije Philip Morris Operations, održana 31. maja, usvojila je sve predložene odluke, uključujući i raspodelu prošlogodišnje dobiti.

Skupština akcionara Philip Morris-a odobrila predložene dividende

Kao što je poznato, kompanija je u 2018. ostvarila nezatno niži krajnji rezultat, a kao i prethodnih godina celokupna dobit je podeljena akcionarima na ime dividende.



Vlasnici prioritetnih akcija I klase (DINNPB), kojima se trguje na Beogradskoj berzi, dobili su iznos od 344,4 dinara po akciji (3,9 odsto niže u odnosu na prošlu godinu), što po poslednjoj ceni od 3.500 dinara daje dividendni prinos od 9,8 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Kao dan dividende internim aktima kompanije je utvrđen 31. decembar prošle godine, dok će isplata dividende biti izvršena do kraja avgusta.

2 komentara

  1. User image
    Bogoljub 14.07.2020 16:56

    Zašto devidenda za 2019 nije isplačena kao uvek u junu mesecu i zašto Filip Moris sa de vidende skida automatski porez na promet i uplačuje državi Srbije bez saglasnosti akcionara što smatram da nije korektno. Prepustite nama akcionarima da uređujemo odnose sa svojom državom.

  2. User image
    nenad 09.03.2021 19:49

    Imam akcije koje bih hteo da prodam, nasleđene od bake( sa pravom glasa). Kako da to učinim ili ima neko zainteresovan da to kupi...

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
filip moris Philip Morris dividende Beogradska berza akcionari

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana