Tekst objavljen: 07.05.2018 13:00        


Praznična trgovačka sedmica donela je izuzetno skroman promet na Beogradskoj berzi uz blagi rast tržišta. Ukupna realizacija na tržištu iznosila je 968,8 miliona dinara (8,2 miliona evra), ali se uglavnom odnosila na državne obveznice.

Skroman promet na Belexu, NIS u padu

Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, ojačao je 0,3 odsto na nepunih 740 poena. Najprometnija akcija bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je oslabila 0,8 odsto na 719 dinara uz promet od 3,8 miliona dinara.

Akcije NIS-a trpele su pojačani pritisak na strani prodaje nakon što je kompanija objavila neočekivani pad dobiti od 31 odsto u periodu januar-mart tekuće godine. Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) je neznatno porastao na 1.682 dinara uz promet od 0,9 miliona dinara.

Kompanija je objavila da je u aprilu uslužila 447.688 putnika, što je povećanje od 7,5 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine i najveće procentualno povećanje u poslednjih šest meseci. Komercijalna banka (KMBN) je zabeležila minimalne promene, okončavši sedmicu na nivou od 1.810 dinara. Prethodno je iz banke saopšteno da je skupština odobrila dividendu za vlasnike običnih akcija od 150 dinara po akciji.

Dobitnike je predvodila Galenika Fitofarmacija (FITO) koja je skočila 3,6 odsto na 2.900 dinara uz neveliki promet. Akcije ove kompanije su pored Aerodroma "Nikola Tesla" jedine hartije iz indeksne korpe koje beleže rast u tekućoj godini.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana