Tekst objavljen: 02.02.2017 12:51        


Nemački industrijski konglomerat Siemens podigao je očekivanja u pogledu profitabilnosti za tekuću fiskalnu godinu, nakon što je u periodu oktobar-decembar zabeležio rast profita.

Simens ponovo potukao očekivanja, akcije skočile

Siemens sada za fiskalnu godinu koja se završava u septembru očekuje dobit po akciji u rasponu 7,2-7,7 evra u odnosu na raniju prognozu od 6,8-7,2 evra. Kompanija je podigla očekivanja u pogledu profitne margine za industrijski biznis na 11-12 odsto, u odnosu na prethodnu prognozu od 10,5 do 11,5 odsto. Neto profit Siemensa u periodu oktobar-decembar prošle godine dostigao je 1,91 milijardu evra u odnosu na 1,53 milijarde evra ostvarene godinu dana ranije.

Prihod je porastao jedan odsto na 19,12 milijardi evra, dok je vrednost ugovorenih narudžbina pala 14 odsto na 19,6 milijardi evra. Izvršni direktor Siemensa, Joe Kaeser, kazao je da će kompanija „dodatno jačati inovacionu snagu i nastojati da se još više približi klijentima“.

Otkada je preuzeo kompaniju 2013. godine, Kaeser je preduzeo kompleksno restrukturiranje Siemens-a koje je obuhvatilo i otpuštanje 13.000 zaposlenih, pojednostavljenje organizacione strukture i jačanje poslovnih segmenata koji se odnose na tradicionalne i obnovljive izvore energije. Akcije Siemensa na jučerašnjem trgovanju zabeležile su skok od 5,6 odsto, nakon što su prošle godine bile jedan od vodećih dobitnika u DAX-u sa skokom od 30 procenata.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana