Tekst objavljen: 05.04.2021 12:00        


Gornjomilanovački holding Metalac (MTLC) ostvario je rast poslovanja u protekloj poslovnoj godini uprkos negativnim efektima pandemije, pokazuju konsolidovani finansijski izveštaji kompanije

Rekordni prihodi Metalca u 2020, dobit veća 5%

Metalac grupa je u prošloj godini zabeležila rekordne konsolidovane poslovne prihode od 11,1 milijardu dinara (rast od 2,1 odsto), zahvaljujući skoku prodaje na domaćem tržištu od pet odsto. Prihod od izvoza, usled negativnih efekata pandemije, pao je 10,5 odsto na 2,8 milijardi dinara.



Konsolidovani poslovni dobitak kompanije, u velikoj meri usled nižih troškova materijala i energije, skočio je 23,9 odsto na 635,7 miliona dinara, dok je neto dobitak bio veći za pet odsto i dostigao je 440,4 miliona dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Kompanija je tokom godine značajno poboljšala likvidnost pa je neto dug kompanije smanjen sa 1,2 milijarde na svega 359,6 miliona dinara.

Akcije Metalca beleže blagi pad u tekućoj godini, a po poslednjoj ceni od 1.920 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 3,92 milijarde dinara (33,3 miliona evra).

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
metalac gornji milanovac Beogradska berza vesti sa berze momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana