Tekst objavljen: 01.06.2020 16:15        


Proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna (JESV) objavilo je konsolidovane finansijske izveštaje za prošlu godinu koji obuhvataju rezultate matične kompanije i zavisnih preduzeća

Rekordni prihodi Jedinstva u 2019. godini

Konsolidovani poslovni prihod premašio je neznatno devet milijardi dinara (rast od 26,8 odsto), što je rekordna realizacija u istoriji kompanije. Konsolidovani poslovni dobitak, usled viših troškova proizvodnih usluga, pao je 75,3 odsto na 159,2 miliona dinara, dok je neto dobitak usled visokih ostalih prihoda skočio 58,2 odsto na 258,8 miliona dinara.



Kompanija je značajno popravila likvidnost, delimično usled prodaje zavisnog preduzeća Novi Pazar put, ali i usled rasta operativnog novčanog toka za 58,2 odsto na 1,1 milijardu dinara. Gotovinska pozicija na kraju decembra iznosila je 695,6 miliona dinara i bila je značajno iznad finansijskih obaveza kompanije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Akcije Jedinstva od početka godine beleže pad vrednosti od 11,7 odsto, a po poslednjoj ceni od 6.002 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 1,66 milijardi dinara (14,2 miliona evra).

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze Beogradska berza jedinstvo sevojno prihodi momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana