Tekst objavljen: 05.04.2018 8:34        


Sva preduzeća Metalac grupe završiće prvi kvartal najverovatnije sa ukupno oko 22 miliona evra realizacije, saopšteno je iz ove kompanije.

Rast realizacije Metalca u 1Q oko 9%

Time je plan prebačen četiri odsto, a prošlogodišnje tromesečje nadmašeno za devet procenata. Na pet proizvodnih društava odnosi se 44 odsto ukupne realizacije, tj. skoro 10 miliona evra, naravno uz apsolutno najveće učešće kor biznisa – Metalac posuđa.

Sva proizvodna društva su na tržištu Srbije ostvarila 45 odsto svoje ukupne realizacije, a 55 odsto je ostvareno izvozom. Pet trgovačkih društava na domaćem tržištu ostvarilo je ukupno 9,5 miliona evra, odnosno 43 odsto ukupnog prihoda, uz rast od 16 odsto u odnosu na isti period prethodne godine i prebačaj plana od pet procenata. Četiri trgovačka preduzeća u inostranstvu učestvuju sa oko 13 odsto u ukupnoj realizaciji, a među njima najviše Metrot iz Moskve. Izvoz u Rusiju je ispod planiranog, a preduzeće u Kijevu praktično se održava radi prisustva na ovom još uvek rizičnom tržištu.

Nakon što su u 2017. godini na Beogradskoj berzi akcije Metalca skočile 24,5 odsto, u tekućoj godini beleže pad od 2,3 procenta. Po poslednjoj ceni od 2.050 dinara tržišna vrednost kompanije iznosi 4,2 milijarde dinara (35,4 miliona evra).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana