Tekst objavljen: 22.03.2019 9:13        


Valjaonica aluminijuma iz Sevojna, Impol Seval (IMPL), objavila je nerevidirane nekonsolidovane rezultate poslovanja za prošlu godinu u kojoj je kompanija zabeležila značajan rast profitabilnosti u jeku velikog investicionog ciklusa.

Rast profitabilnosti Impol Sevala uprkos velikim ulaganji

Impol Seval je usled pada cene aluminijuma zabeležio pad prihoda od 17,1 odsto na 12,5 milijardi dinara, dok je dobit iz poslovanja skočila 11,2 odsto na 753 miliona dinara.

Zahvaljujući visokim ostalim prihodima krajnji rezultat je zabeležio još veću stopu rasta - neto dobit kompanije porasla je 16,8 odsto na 895,8 miliona dinara.

Kompanija se nalazi usred osmogodišnjeg investicionog ciklusa teškog 60 miliona evra, što se ogleda i u povećanoj zaduženosti kompanije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Neto dug Impol Sevala na kraju decembra iznosio je 3,06 milijardi dinara i bio je 13,5 odsto veći u odnosu na kraj 2017. godine.

Racio zaduženosti, neto dug u odnosu na profit pre kamata, poreza i amortizacije dostigao je 2,6.Akcijama Impola već duže vreme se na Beogradskoj berzi trguje na nivou od 3.000 dinara odnosno na PE raciju od 3,2 i na 44% njihove knjigovodstvene vrednosti.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana