Tekst objavljen: 09.03.2018 14:18        


Triglav grupa prošle godine je ostvarila dobit pre oporezivanja u iznosu od 84,4 miliona evra, uz rast premije za sedam odsto, te je fakturisala milijardu evra bruto premija osiguranja i saosiguranja, izvestili su u sredu iz slovenačke Triglav grupe.

Rast premije Triglav grupe 7%, dobit 84 miliona EUR

Na poslovanje grupe u 2017. godini uticali su vanredni vremenski događaji koji su uzrokovali štete u iznosu od 33,5 miliona evra, što je za 59 odsto iznad proseka u zadnjih pet godina. Međutim, taj nepovoljni rezultat grupa je nadoknadila visokim rastom premija i dobrim nadzorom troškova, a pozitivan uticaj dali su i prinosi od investicija koji su pali manje od očekivanja, kaže se u objavi Triglav grupe.

  Rast premija ostvaren je u sve tri premijske grupe: kod osiguranja imovine, koja predstavlja najveću grupu premija, rast je iznosio sedam odsto, kod zdravstvenih osiguranja 13 odsto, dok je kod premija životnih osiguranja rast iznosio tri odsto. Na tržištima izvan Slovenije prosečni rast premije iznosio je 10 procenata, pri čemu je u Hrvatskoj iznosio devet odsto. Ukupan kapital Triglav grupe lani je povećan za dva procenta na 756,6 miliona evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana