Tekst objavljen: 04.11.2020 11:55        


Proteklih pet trgovačkih dana zabeležen je nastavak rasta domaćeg tržišta akcija, treću nedelju zaredom, uz smanjen obim trgovačkih aktivnosti. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 44,9 miliona dinara (0,4 miliona evra), dok je indeks Belex15 porastao 1,3 odsto na 701,8 poena.

Rast Belexa treću sedmicu zaredom

Najprometnija akcija bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je nastavila silazni trend uz promet od 10,1 milion dinara. Ova kompanija će objaviti rezultate za treći kvartal i prvih devet meseci u sredu, 4. novembra u 12 časova.



Akcije Jedinstva iz Sevojna (JESV) blago su porasle na 6.830 dinara, premda je najveći deo prometa od 3,7 miliona dinara ostvaren na nivou od 6.800 dinara. Ovim skokom akcija je stigla na pozitivnu teritroriju u tekućoj godini.

Prioritetne akcije Philip Morrisa (DINNPB) nastavile su blagi uzlazni trend, stigavši do nivoa od 6.450 dinara i tek su neznatno ispod višegodišnjeg maksimuma od 6.500 dinara postignutog u maju. Ova akcija pojačani interes beleži pred kraj godine s obzirom da je dan dividende 31. decembar.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Akcije Komercijalne banke (KMBN) skočile su 6,9 odsto na 2.900 dinara uz neveliki promet. U protekla tri meseca znatno je neutralisan pad akcija ove banke nastao nakon njene privatizacije krajem februara.

Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) oslabio je 1,4 odsto na 916 dinara uz promet od 2,2 milion dinara. Uz neveliku likvidnost, ova akcija se nakon pada u martu mahom održava iznad nivoa od 900 dinara, uprkos otežanim uslovima poslovanja i izostanku prihoda usled neplaćanja koncesione naknade od strane VINCI-ja usled pandemije.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nedeljni izveštaj sa berze Beogradska berza izveštaj sa berze momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana