Tekst objavljen: 26.01.2017 15:30        


Američki proizvođač čipova Qualcomm objavio je rezultate poslovanja za prvi kvartal fiskalne 2017. godine koji su u skladu sa očekivanjima investitora kada je profit u pitanju, dok su prihodi podbacili u odnosu na prognozu analitičara.

Qualcomm razočarao sa prihodima, akcije pale 3%

Za period od tri meseca koji je završen 25. decembra, kompanija je usled povećanih troškova objavila neto dobit u visini od 682 miliona dolara, odnosno dobit po akciji od 1,19 dolara, što je i bilo predviđeno od strane investitora sa Wall Street-a. Ipak, ukupan kvartalni prihod iznosio je 6 milijardi dolara, ispod prognoziranih 6,12 milijardi.

Lider u proizvodnji čipova za mobilne telefone izrazio je i zabrinutost u vezi sa patentima koji su u poslednje vreme činili 80 odsto profita pre oporezivanja, kao i u pogledu aktuelne ponude za kupovinu kompanije za proizvodnju poluprovodnika, NXP, vredne 39 milijardi dolara.

Takođe, Apple je u Kini podneo dve tužbe protiv Qualcomm-a, nastavljajući borbu protiv ovog najvećeg dobavljača komponenti za mobilne telefone. Za naredni kvartal koji se završava u krajem marta, Qualcomm očekuje dobit po akciji u rasponu 1,15-1,25 dolara, i prihode u visini od 5,5 do 6,3 milijarde dolara.

Od početka godine akcije ove kompanije izgubile su na vrednosti skoro 13 procenata, a nakon objave rezultata u produženom trgovanju oslabile su dodatnih tri odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana