Tekst objavljen: 17.10.2022 13:30        


Beogradski aerodrom uslužio je tokom septembra 605.596 putnika, što predstavlja smanjenje od 6,4 odsto u odnosu na predpandemijsku, 2019. godinu, prenosi portal EX-Yu Aviation

Promet na beogradskom aerodromu sve bliži predpandemijskoj godini


Ovo je bio drugi po uspešnosti septembar u istoriji kompanije, a broj komercijalnih poletanja i sletanja dostigao je 96,7 procenata u odnosu na 2019. godinu.



Posmatrano u periodu januar-septembar, aerodrom je zabeležio promet od 4,18 miliona putnika, što predstavlja smanjenje od 12 procenata u odnosu na predpandemijski nivo. Broj komercijalnih poletanja i sletanja iznosio je 49.311.

VINCI je u tradicionalnoj objavi podataka o prometu nakon svakog kvartala saopštio da je beogradski aerodrom posebno povećao promet na linijima van evropskog tržišta, napominjući da je tursko tržište zabeležilo skok od 43 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


VINCI je u drugoj polovini decembra 2018. ispunio finansijske uslove 25-ogodišnje koncesije i otpočeo upravljanje aerodromom „Nikola Tesla“. Sama kompanija Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) koja je kotirana na Beogradskoj berzi sada kontroliše proces koncesije i ubira godišnje koncesione naknade u skladu sa ugovorom o koncesiji.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
aerodrom nikola tesla Aerodrom Beograd vinci vesti sa berze Beogradska berza momentum aviosaobraćaj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana