Tekst objavljen: 30.04.2018 8:35        


Najveća domaća banka pod kontrolom države nastavila je trend pada poslovanja iz osnovnog poslovnog područja, što je uz smanjenje ostalih prihoda glavni razlog pada profita ove bankarske ustanove u prva tri meseca 2018. godine.

Pad profita Komercijalne banke u 1q

Neto prihod od kamata Komercijalne nastavio je pad iz prošle godine, istina nešto umerenijim intezitetom. Dobit iz ovog segmenta poslovanja pala je 4,8 odsto na 3,1 milijardu dinara, dok su neto prihodi po osnovnu naknada i provizija porasli 3,1 odsto na 1,2 milijarde dinara. Banka je u periodu januar-mart napravila umanjenje obezvređenja ranije otpisanih plasmana od 231 milion dinara naspram 72,8 miliona u istom periodu 2017. godine.

Manji ostali prihodi su doprineli da ovogodišnja dobit pre oporezivanja bude za petinu slabija i iznosila je nepune dve milijarde dinara. Aktiva Komercijalne banke, koja je na kraju prošle godine držala blizu 11 procenata domaćeg tržišta, na kraju marta iznosila je 367,1 milijardu dinara i bila je manja za 0,6 odsto od početka godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana