Tekst objavljen: 25.06.2018 11:51        


Silazni trend na domaćem tržištu akcija nastavljen je i petu nedelju u nizu, dok je ukupan promet na berzi opao usled slabijeg trgovanja državnim obveznicama. Ukupna realizacija iznosila je 504,8 miliona dinara (4,3 miliona evra), dok je indeks Belex15 oslabio nevelikih 0,1 odsto na 729,9 poena.

Pad Belexa i petu sedmicu zaredom

Galenika Fitofarmacija (FITO) bila je najprometnija akcija protekle sedmice sa prometom od 11,9 miliona dinara, uglavnom na ceni od 2.800 dinara. Ove nedelje, u sredu, 27. juna, biće održana skupština akcionara kompanije, gde će se raspravljati i o odobravanju dividende akcionarima od 80 dinara po akciji. Akcije Aerodroma "Nikola Tesla" (AERO) okončale su sedmicu u laganom plusu na 1.659 dinara, ali je najveći deo prometa od 10,9 miliona dinara ostvaren na nivou od 1.700 dinara. Redovna skupština akcionara kompanije biće održana u četvrtak, 28. juna. Metalac (MTLC) je i protekle sedmice dokazao da je jedna od najstabilnijih akcija domaćeg tržišta. Iako je odavno prošao presek za dividendu, akcije ove kompanije se i dalje drže na nivou od 2.000 dinara, a protekle nedelje ostvaren je promet od 9,6 miliona dinara.

Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) zabeležile su skroman promet uz pad cene od 3,6 odsto na 675 dinara. Ova korekcija došla je u sedmici kada je odluka OPEC-a snažno podigla cene sirove nafte, te je Brent ponovo nedelju završio iznad nivoa od 75 dolara po barelu. Na aukcijskom tržištu najviše se trgovalo akcijama Goše Montaže (GMON) koje su skočile 26,9 procenata na 1.650 dinara uz realizaciju od 33,1 milion dinara. Ukupno je isprometovano 8,2 odsto akcija ove kompanije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana