Tekst objavljen: 21.03.2018 8:30        


Rafinerija nafte u Bosanskom Brodu koja je u vlasništvu ruske državne kompanije Neftegazinkor nastavlja negativno poslovanje i gomilanje gubitaka koji su, po navodima iz poslednjeg revizorskog izveštaja, premašili 300 miliona evra, preneo je u utorak portal Capital.ba.

Novi gubici u Rafineriji u Brodu

Po navodima iz revizorskog izveštaja za 2017. godinu, u koje je portal imao uvid, rafinerija je negativno poslovala i prošle godine, kad je imala "minus" od 15 miliona KM (7,67 miliona evra) pa je akumulirani gubitak dostigao 611,6 miliona KM ili 312 miliona evra.

U revizorskom izveštaju stoji da su kratkororočne obaveze rafinerije veće od imovine kojom raspolaže, i to za 63,9 miliona KM (32,6 miliona evra), što upućuje na znatnu neizvesnost kod procene stabilnosti poslovanja. Ocena revizora je da poslovanje rafinerije nafte, kao i rafinerije ulja u Modriči koje imaju istog vlasnika, zavisi isključivo od kontinuirane finansijske podrške Neftegazinkora. Finansijske obaveze bosanskobrodske rafinerije procenjene su na 633 miliona KM, ili 323 miliona evra, pri čemu su dugoročne obaveze 540 miliona KM, ili 276 miliona evra, a ostalo su kratkoročne obaveze, uključujući dug Poreskoj upravi Republike Srpske od 12,7 miliona KM (oko 6,5 miliona evra).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana