Tekst objavljen: 22.05.2017 9:39        


Evropski proizvođači električne energije, nemački RWE i francuski Engie, razmišljaju o povezivanju koje bi moglo da se sprovede svopom akcija, prenosi Reuters, pozivajući se na neimenovane izvore.

Nove špekulacije oko povezivanja RWE-a i Engie-a

Ukoliko bi se ova transakcija zaista i desila nastao bi enegetski gigant vredan oko 50 milijardi evra. Međutim, isti izvor navodi da se razgovori još uvek ne vode između čelnika dveju kompanija, već se razmatraju razne opcije na nivou savetnika i bankara dveju kompanija. Pojedini bankarski krugovi tvrde da bi RWE mogao svoj većinski udeo u Innogy-ju od 76,8 odsto zameniti za manjinski udeo u francuskoj kompaniji.

Međutim, isti izvor napomnje da je izvesno da se ovaj posao neće završiti pre saveznih izbora u Nemačkoj koji su zakazani za 24. septembar tekuće godine. Reuters se takođe poziva i na izvor blizak francuskoj vladi koji je potvrdio da su razgovori održani, upozorivši da nema garancija da će ovaj posao i biti postignut.

Akcije Innogy-ja, koji je prošlog oktobra putem IPO-a po ceni od 36 evra izašao na berzu, skočile su u petak 3,4 odsto na 34,7 evra, dok je RWE zabeležio rast vrednosti od 5,4 odsto na nepunih 17 evra. Akcije Engie-a zabeležile su tek minornu pozitivnu promenu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana