Tekst objavljen: 19.01.2017 12:02        


Najveći svetski streaming servis, Netlix, potukao je očekivanja tržišta u pogledu rasta broja pretplatnika i ostvarene dobiti što je akcije ove kompanije nakon objave rezultata vinulo osam procenata na novi istorijski maksimum.

Netflix rekordno u 4Q, akcije skočile 8%

Kompanija je saopštila da je tokom proteklog kvartala dobila novih 7,05 miliona pretplatnika u odnosu na sopstvenu prognozu od 5,2 miliona. Neflix je u ovom rekordnom kvartalu povećao broj pretplatika u SAD za 1,93 miliona, a na inostranom tržištu za 5,12 miliona.

Analitičari su očekivali novih 1,44 miliona američkih pretplatnika i 3,73 miliona na međunarodnom tržištu. Pojedini investitori su bili zabrinuti da bi u oštroj konkurenciji Netflix mogao izgubiti deo tržišta digitalnih sadržaja koji je osvojio pravovremenim nastupom, ali objavljeni rezultati nadmašili su očekivanja i najvećih optimista.

Dobit po akciji Netflixa dostigla je 15 centi u odnosu na očekivanja od 13 centi, dok je prihod skočio 35 odsto na 2,48 milijardi dolara. Analitičari su realizaciju u četvrtom kvartalu očekivali na neznatno nižem nivou od 2,47 milijardi dolara. Kompanija je u četvrtom kvartalu zabeležila negativan novčani tok od 639 miliona dolara u odnosu na 276 miliona dolara u istom periodu prethodne godine, pravdajući ga velikim investicijama u proizvodnju sopstvenog programa.

Na godišnjem nivou minus novčanog toka iznosio je 1,7 milijardi dolara dok se u tekućoj godini, kada Netflix planira da plasira 1.000 sati premijum originalnih sadržaja, očekuje minus novčanog toka nivou od dve milijarde dolara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana